Soal Bahasa Inggris SMP Beserta Kunci Jawaban

Soal Bahasa Inggris SMP Beserta Kunci Jawaban ini adalah sebagai bahan belajar atau latihan mengerjakan soal-soal Bahasa Inggris dan tidak menutup kemungkinan soal-soal yang Admin bagikan ini akan keluar pada soal ulangan harian, soal Ujian Sekolah (US), soal Penilaian Akhir Tahun (PAT) bahkan soal Penilaian Akhir Semester (PAS).

Pada postingan ini Admin akan membagi ke tiga bagian yaitu soal bahasa inggris smp kelas 7, soal bahasa inggris smp kelas 9 dan soal bahasa inggris smp kelas 8 dalam satu postingan.

Selain itu soal-soal Bahasa Inggris SMP ini akan di lengkapi dengan Kunci Jawabannya, dengan tujuan agar kalian bisa membandingkan mana jawaban yang benar dan salah.

Soal Bahasa Inggris SMP ini tentunya bisa kalian pelajari karena sudah sesuai Kurikulum 2013 yang tentunya tidak akan jauh berbeda dengan soal yang akan di berikan oleh bapak ibu guru di sekolah.

Soal Bahasa Inggris SMP Beserta Kunci Jawaban

Sebelum ke latihan soal dan pembahasan soal Bahasa Inggris, Admin akan Disclaimer terlebih dahulu postingan ini, di mana soal yang kami tampilkan tidak akan menjamin sepenuhnya sama dengan soal yang di berikan oleh bapak Ibu Guru di sekolah masing-masing.

Baca Juga: Soal Tes Toefl dan Pembahasan Kunci Jawaban Structure Test 1

Soal Bahasa Inggris ini tak lain hanya untuk bahan belajar kalian dalam mengerjakan soal-soal Bahasa Inggris, sehingga kalian sudah tidak gugup lagi menghadapi Ujian Sekolah.

Soal Bahasa Inggris SMP Kelas 7

Perlu kamu ketahui, soal ini bisa saja keluar di semester 1 atau semester 2, silahkan kalian pelajari saja dengan baik dan apabila soal ini dipelajari dengan baik, maka kalian sudah siap menghadapi ujian sekolah.

I. Soal Pilihan Ganda Bahasa Inggris

This text below is for the questions 1 – 3

My Favorite Animal

My favorite animal is rabbit. Rabbit has two long ears. Its eyes are big and black, but when it is dark its eyes are red. It has two long teeth. Its nose is small and soft pink.

Its tail is soft, round and small like a cotton ball. Its legs are small. It doesn’t walk, it jumps. It is vegetarian and its favorite food are carrots. Rabbits are very cute.

1. How many ears does the rabbit have?

  • A. Two ears
  • B. Four ears
  • C. Three ears
  • D. Five ears

Jawaban: A

2. Does it has short teeth?

  • A. Yes, it does
  • B. Yes, it doesn’t
  • C. No, it does
  • D. No, it doesn’t

Jawaban: D

3. What is the title of the text?

  • A. Rabbits are very cute
  • B. My Favorite Animal
  • C. My Animal
  • D. Rabbit

Jawaban: B

4. This animal lives in the sea and has 8 tentacles. What animal is it?

  • A. Octopus
  • B. Elephant
  • C. Zebra
  • D. Tiger

Jawaban: A

5. ……

Lisna : Give me the chilli sauce, please.
Zul : ………………….

  • A. Here you are
  • B. Never mind
    C. No, thanks
  • D. It is so nice

Jawaban: A

The text below is for questions number 6 – 10

My House

I am Putri. I live in Sukabumi. My house is at no.25 Jl.Pemuda North Sukabumi. It’s not a big house. It’s medium. It’s painted grey. It has two floors. I like it anyway. It has a small garden and a palm and a mango tree in front of the house. It looks green and nice.

My house has four bedroom, two living rooms, a dining room, a kitchen and two bathrooms. My bedroom is in the front part of the house, next to the living room. My parents’ room is in the middle part of the house next to the dining room. The kitchen and the bathroom are at the back part of the house. I love my house very much.

6. Where does Putri live?

  • A. Jakarta
  • B. Bandung
  • C. Surabaya
  • D. Sukabumi

Jawaban: D

7. How many floors that Putri had in her house?

  • A. One
  • B. Two
  • C. Three
  • D. Four

Jawaban: B

8. Does Putri’s house has a garden?

  • A. Yes it doesn’t
  • B. No, it doesn’t
  • C. Yes, it does
  • D. No, it does

Jawaban: C

9. Where is putri’s bedroom?

  • A. In front of the garden
  • B. In front of her parents room
  • C. Next to the living room
  • D. Next to the kitchen

Jawaban: B

10. Where can we find the kitchen and the bathroom?

  • A. At the back of living room
  • B. At the back part of the house
  • C. In the middle part of the house
  • D. Next to the living room

Jawaban: B

11. ….

Ani : ………………………….?
Ida : I think it’s great!

  • A. Have you read this book?
  • B. What do you think about this book?
  • C. What is it?
  • D. Do you know this?

Jawaban: B

12. …….

Kate : we’ll have a long holiday next month. What are you going to do in this holiday?
Yani : …………………………..
Kate : I hope you have a nice trip.
Complete the dialogue above.

  • A. I’m thinking of going to Bali
  • B. Sorry, I can’t tell you
  • C. It’s not your business
  • D. I don’t know what to do

Jawaban: A

13. ….

Bowo : I feel tired and I feel dizzy.
Sri : I think……… and don’t leave the bed if it is not necessary.

  • A. You must sing
  • B. You should lie down and have some rest
  • C. I will take you to the hospital
  • D. I must take some rest too

Jawaban: B

14. ….

Cathrine : Do you like watching movies?
Nadine : ………………………..
Cathrine : What is your favorite movie?
Nadine : My favorite movie is Ayat – Ayat Cinta
The suitable expression to complete the dialogue is?

  • A. I love watching movies
  • B. I dislike watching movie
  • C. I hate watching movie
  • D. It’s not my favorite one

Jawaban: A 

15. ….

Alex : How do you feel about this omelet?
Bram : It is very tasty. I like this food.
Alex : I agree with you.
From the dialogue we know that ……….

  • A. Alex dislike the omelet
  • B. Bram doesn’t like omelet
  • C. Bram loves omelet, while Alex hate it
  • D. Bram and Alex likeS omelet

Jawaban: D

16. …..

Alice : Hi Adam! Do you know where my mother is?
Adam : She’s ………. The theatre

  • A. Under
  • B. At
  • C. In
  • D. On

Jawaban: B

17. …..

Joko : I had five pounds …….. my pocket
Riana : Poor you. Then, should I treat you for this time?

  • A. In
  • B. At
  • C. On
  • D. Below

Jawaban: A

18. ….

Dilan : Where did you go? I couldn’t find you.
Milea : I’m sorry, I went home to put our pictures ….. the wall

  • A. Above
  • B. On
  • C. In
  • D. At

Jawaban: B

19. ….

Sinta : Do you need any help mom?
Mother : Yes, please. I can’t find my glasses.
The underlined words express?

  • A. Preference
  • B. Apology
  • C. Offering help
  • D. Asking opinion

Jawaban: C

20. …

Marta : It’s very hot here. ……………?
Lina : Sure, No problem.

  • A. Could you close the door?
  • B. Would you mind if I turn on the fan?
  • C. May I leave now?
  • D. Would you turn off the fan?

Jawaban: B

21. …

Rina : Finally, It’s break time. ………….. a cup of tea?
Rama : That’s very nice of you.

  • A. Shall I have
  • B. May you get me
  • C. Would you like
  • D. May you help me get

Jawaban: C

22. She ……….. her cat everyday

  • A. To feed
  • B. Feed
  • C. Feeds
  • D. Feeding

Jawaban: C

23. I ……….. always ……….. to the dentist

  • A. Do not, go
  • B. Does not, go
  • C. Do not, went
  • D. Does not, went

Jawaban: A

24. ….

Gina : Do you like to sing?
Ulfah : ……………………

  • A. Yes, I likes to sing
  • B. Yes, I like to sing
  • C. Yes, I am liking to sing
  • D. Yes I liked to sing

Jawaban: B

25. ….

Mom : Do you enjoy playing in the park?
Me : ………………………………

  • A. No, I does not enjoy playing in the park
  • B. No, I no enjoy playing in the park
  • C. No, I don’t enjoy playing in the park
  • D. No, I don’t enjoys playing in the park

Jawaban: C

26. ….

Jane : Roxy, what do you think of the cake I made for you?
Roxy : It’s really delicious! I love it!
Jane : Thank you.
From the dialogue above, Jane is …….

  • A. Asking for an opinion
  • B. Asking for help
  • C. Requesting an attention
  • D. Giving an item

Jawaban: A

For question number 27 – 30, choose the correct word to complete the text below.

We get almost all of our vitamins and minerals from the food we ……. (27). One of the reason why junk food is bad for you is that it fills you up ……….. (28), doesn’t contain a lot of vitamins and minerals.

The two most important minerals are calcium and iron. You need calcium for strong ……. (29) and teeth. Iron helps your blood to carry oxygen……..(30) your body. We normally get our minerals from meat and fish.

27. …..

  • A. Buy
  • B. Eat
  • C. Drink
  • D. Cook

Jawaban: B

28. ….

  • A. Or
  • B. And
  • C. But
  • D. So

Jawaban: C

29. ….

  • A. Hair
  • B. Bones
  • C. Feet
  • D. Legs

Jawaban: B

30. ….

  • A. At
  • B. Outside
  • C. Among
  • D. Around

Jawaba: C

II. Soal Essay Bahasa Inggris

Translate the sentence below into English (Simple present tense)

1. Aku tidak suka musik barat

Jawaban : I DON’T LIKE WESTERN MUSIC

2. Gina pergi ke sekolah dengan berjalan kaki setiap hari

Jawaban: GINA GOES TO SCHOOL BY FOOT

3. Jangan berbohong padaku, aku tidak suka itu.

Jawaban: DON’T LIE TO ME, I DON’T LIKE IT

4. Seekor kucing mempunyai empat kaki

Jawaban: A CAT HAS FOUR LEGS

5. Ibuku suka memasak setiap hari

Jawaban: MY MOTHER LOVES TO COOK EVERYDAY

Read the text below to answer question number 6 – 10

The Jackson Family

Mr. Jackson is an American teacher, but he lives and works in Denpasar. He teaches English at SMP 8. He is a very good teacher. His students like him.

His wife is an Indonesian. She comes from Medan. They have one son and one daughter. Both of them are primary school student’s

Mr. Jackson’s house is made of wood. It has five rooms; a kitchen, a bathroom, a living room, and two bedrooms. The Jacksons have a housemaid to help Mrs. Jackson to do the house work. Their maid comes from Bantul.

6. What does Mr. Jackson do as a job?

Jawaban: MR. JACKSON IS A TEACHER

7. Where do the Jacksons stay?

Jawaban: THE JACKSONS STAY IN DENPASAR

8. She comes from medan (line 3)

The underlined word refers to Mr. Jackson’s ……………

Jawaban: WIFE

9. Mr. Jackson’s house has five rooms, those are…………………

Jawaban: A KITCHEN, A BATHROOM, A LIVING ROOM, AND TWO BEDROOMS

10. Mr. Jackson has a housemaid, she is from ……………………

Jawaban: SHE IS FROM BANTUL

Itulah 30 Soal Bahasa Inggris SMP Beserta Kunci Jawaban di lengkapi dengan soal Essay Bahasa dan Kunci Jawabannya, selanjutnya mari kita ke pembahasan Soal Bahasa Inggris SMP Kelas 8.

Silahkan Lanjutkan ke Soal Pilihan Ganda Bahasa Inggris ke Page Ke-2 di bawah, atau bisa Klik Lanjut untuk mempelajari Soal Bahasa Inggris SMP Kelas 8.

Tags:

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *