Soal Bahasa Inggris SMP Beserta Kunci Jawaban

Soal Bahasa Inggris SMP Kelas 8

Mari kita bahas kembali Soal Bahasa Inggris SMP Kelas 8, dimana soal ini tentunya sudah kami saring sesuai dengan Kurikulum 2013.

Soal ini bisa kalian gunakan sebagai bahan referensi belajar untuk menghadapi Ulangan Tengah Semester (UTS, Ulangan Akhir Semester (UAS), bahkan Ujian Sekolah (US).

I. Soal Pilihan Ganda Bahasa Inggris

Read the text to answer question number 1 to 4

Adam’s Diary
May 2010

23 Sunday. When I got up, I felt ill, I went back to bed. Mum called the doctor. But he couldn’t come, because he was ill too.

24 Monday. The doctor come at 11 O’clock. He wrote a prescription for some medicine. Mum bought it in the drugstore. It was horrible. Yuck!

25 Tuesday. Dad bought me model aeroplane. I read the instructions, but I couldn’t make it, because the dog ate the glue.

1. What happened at 23rd May to Adam?

  • A. He couldn’t come
  • B. He wrote a prescription
  • C. He felt ill
  • D. He was slipping

Jawaban: C

2. Who called the doctor?

  • A. Father
  • B. Adam
  • C. Mother
  • D. Doctor

Jawaban: C

3. What did the doctor write at 24th?

  • A. Instructions
  • B. Model aeroplane
  • C. Address of drugstore
  • D. Prescription

Jawaban: D

4. Adam could not make the aeroplane, why? Because…

  • A. He felt ill
  • B. The dog ate the glue
  • C. The doctor was ill too
  • D. Mum bought medicine

Jawaban: B

Read the text to answer question number 5 to 9

Last holiday I went to Paris. I visited museums and sat in public gardens. A friendly waiter taught me a few words of French. Then he lent me a book. I read a few lines, but I did not understand a word. Everyday I thought about postcards. My holidays passed quickly, but I did not send any cards to my friends. On the last day I made a big decision, I got up early and bought thirty seven cards. I spent the whole day in my room, but I did not write a single card!

5. What is the text about?

  • A. Visiting museum
  • B. Postcard
  • C. Words of French
  • D. Holiday

Jawaban: D

6. What is the generic structure (tenses) of the text above?

  • A. Simple present tense
  • B. Simple past tense
  • C. Present continues tense
  • D. Simple future tense

Jawaban: B

7. Whom did the writer meet in Paris?

  • A. Friendly waiter
  • B. His friends
  • C. Postman
  • D. Mother

Jawaban: A

8. What was the first place the writer visited?

  • A. Museum
  • B. Public garden
  • C. His room
  • D. Post office

Jawaban: A

9. ‘I read a few lines, …’
What does the underlined phrase mean?

  • A. Words in a postcard
  • B. Text on the book
  • C. Museum guiding
  • D. Garden’s rules

Jawaban: B

Read the text then find the suitable words to complete the sentences as an answer of question number 10 to 15

Last week I …….(1) my grandmother’s house. I …….(2) public transportation to reach the house. On the trip, I …….(3) so many beautiful scenery there. My grandmother greet me, when I ……(4) her house. She looked so glad. She …..(5) me her delicious food, then we………..(6) together.

10. The suitable word for number 1 is…

  • A. go to
  • B. goes to
  • C. went to
  • D. gone to

Jawaban: C

11. The suitable word for number 2 is…

  • A. Took
  • B. Take
  • C. Taken
  • D. Takked

Jawaban: A

12. The suitable word for number 3 is…

  • A. See
  • B. Seen
  • C. Saw
  • D. Sawed

Jawaban: C

13. The suitable word for number 4 is…

  • A. Came
  • B. Come
  • C. Comed
  • D. Coming

Jawaban: A

14. The suitable word for number 5 is…

  • A. Give
  • B. Gift
  • C. Given
  • D. Gave

Jawaban: D

15. The suitable word for number 6 is…

  • A. Eat
  • B. Eated
  • C. Ate
  • D. Eating

Jawaban: C

Read the text to answer question number 16 to 21

There were a girl named Bawang Putih, she lived with her step mother and her step sister named Bawang Merah. Bawang Putih’s life was sad. Her step mother and her step sister treated Bawang Putih badly and always asked her to do all the household chores. One morning, Bawang Putih was washing some clothes in a river. Accidentally, her mother’s clothes fell down to the river. Finally she met an old woman. The old woman returned the clothes. She also gave Bawang Putih a small pumpkin. At home, Suddenly Bawang putih and her step mother and step sister were surprised. Inside the pumpkin they found jewelries. “Bawang Merah, hurry up. Go to the river then found the old woman and took big pumpkin. They were screaming. There were a lot of snakes inside the pumpkin! Finally both of them realized their mistakes. They apologized and Bawang Putih forgave them.

16. What is the story about?

  • A. Malin Kundang
  • B. Bawang Putih & Bawang Merah
  • C. Sangkuriang
  • D. Tangkuban Perahu

Jawaban: B

17. What kind of text the story above?

  • A. Recount
  • B. Descriptive
  • C. Procedure
  • D. Narrative

Jawaban: D

18. Who is Bawang Merah?

  • A. Bawang Putih’s mother
  • B. Bawang Putih’s step sister
  • C. The old woman
  • D. The pumpkin’s owner

Jawaban: B

19. Who gave the clothes back to Bawang Putih

  • A. The old woman
  • B. Bawang merah
  • C. Her Step mother
  • D. River

Jawaban: A

20. Why were Bawang Merah and mother screaming?

  • A. They found jewelries
  • B. Mother’s clothes fell down to the river
  • C. Both of them realized their mistakes
  • D. There were a lot of snakes inside the pumpkin

Jawaban: D

21. Why did Bawang Merah and mother say apologize to Bawang Putih?

  • A. They found jewelries
  • B. Mother’s clothes fell down to the river
  • C. Both of them realized their mistakes
  • D. There were a lot of snakes inside the pumpkin

Jawaban: C

Complete the conversation bellow using one of the best choices

A : Hi, buddy.
B : oh hi!
A : Have you ever watched Laskar Pelangi?
B : Yes, I have
A : …………………………that movie?
B : I think it was so amazing movie

22. ….

  • A. I don’t think so
  • B. Can I have
  • C. What do you think of
  • D. Can you

Jawaban: C

A : Jimmy, ……………….your cell phone’s number please?
B : Of Course!

23. …..

  • A. I don’t think so
  • B. Can I have
  • C. What do you think of
  • D. Can you

Jawaban: B

A : I think she is very strong girl
B : ……………………….., because somebody told me that she was crying

24. ….

  • A. I don’t think so
  • B. Can I have
  • C. What do you think of
  • D. Can you

Jawaban: A

A : Oh No! I forget to bring my pen
……………… land me your pen, please?
B : Sure!

25. …

  • A. I don’t think so
  • B. Can I have
  • C. What do you think of
  • D. Can you

Jawaban: D

A: excuse me, …………where the barber shop?
B: yes just go straight down this road, the barbershop is on the right side

26. ….

  • A. Do you know
  • B. This is Indah Speaking
  • C. What’s wrong
  • D. Do you agree

Jawaban: A

A: Listen! After the class we will go for a play. …………..?
B: That’s a good idea, I agree with you

27. ….

  • A. Do you know
  • B. This is Indah Speaking
  • C. What’s wrong
  • D. Do you agree

Jawaban: D

A: Hello!………………………. May I speak to Andree ?
B: I’m sorry, he has just gone out.

28. ….

  • A. Do you know
  • B. This is Indah Speaking
  • C. What’s wrong
  • D. Do you agree

Jawaban: B

A: Hi, you are different today, tell me…………..?
B: My hand, it is hurt.

29. ….

  • A. Do you know
  • B. This is Indah Speaking
  • C. What’s wrong
  • D. Do you agree

Jawaban: C

A: …..(30), Toni!
B: Oh hi! Rina, how are you?
A: Fine, how about you?
B: I’m fine too
A: Where do you live now Toni?
B: I live here, at that house.
. …………….(31)why are you here?
A: I’m going to my friend’s house near from here.
B: Really? So can you come to my house first?
A: Oh, sorry Toni I can’t, she is waiting me. And I have to go now.
B: It’s ok! Come to my house when you have a time.
A: Yes I will. …….(32)Toni.
B: Bye Rina!

30. …..

  • A. Hi
  • B. Good bye
  • C. By the way
  • D. Please

Jawaban: A

31. …

  • A. Hi
  • B. Good bye
  • C. By the way
  • D. Please

Jawaban: C

32. ….

  • A. Hi
  • B. Good bye
  • C. By the way
  • D. Please

Jawaban: B

33. ……………car does your father have?

  • A. How many
  • B. When
  • C. Where are
  • D. How much

Jawaban: A

34. She …………………. some food when I saw her

  • A. Is
  • B. Are eating
  • C. Were eating
  • D. Was eating

Jawaban: D

35. They ………………..to the school together yesterday.

  • A. Are
  • B. Went
  • C. Go
  • D. Were

Jawaban: B

36. You …………..come at the party, because it will make you happy.

  • A. Are
  • B. Were
  • C. Should
  • D. Could

Jawaban: C

Read the text to answer question number 37 to 40

When I was in elementary school, I really loved football. Every Saturday afternoon I practiced in school field with my team and my coach. They were strong and smart players. The coach was couching very discipline. He would grounded anyone who came late and not obey the team rules.

37. When did the writer really love football?

  • A. When he was in elementary school
  • B. Every Saturday afternoon
  • C. When he came late and not obey the team rules
  • D. When he was in junior high school

Jawaban: A

38. Where the writer used to play football

  • A. In stadium
  • B. In the sport hall
  • C. In his own field
  • D. In a school field

Jawaban: D

39. How was the couch couching him?

  • A. Strong
  • B. Smart
  • C. Discipline
  • D. Lazy

Jawaban: 

40. The coach grounded players because they…..

  • A. Smart
  • B. Come late
  • C. Smart
  • D. Play footbal

Jawaban: 

Mungkin cukup sekian postingan kali ini, semoga Soal Bahasa Inggris SMP Beserta Kunci Jawaban ini bisa dijadikan sebagai bahan belajar kalian.

Tags:

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *